Bernard Tatomir

Sună-mă

0727 058 770

Psihoterapie copii și adolescenți

0 %

Problem Solved

Psihoterapie copii și adolescenți

Cabinetul psihologic Bernard Tatomir oferă următoarele servicii de terapie pentru copii și adolescenți:

• Relația ta cu copilul se deteriorează de la o zi la alta și simți nu iți mai poți controla furia
• Sentiment de vinovăție relativ la calitățile și rolul de părinte
• Dorești ajuți copilul facă față divorțului
• Reacții emoționale negative foarte puternice și persistente la separarea de părinți pentru perioade scurte (mersul la grădiniță, mersul la bunici, etc.)
• Copilul plânge este respins sau hărțuit
• Impulsivitate crescută, comportamente agresive, agitație, motorie excesivă, neatenție
• Comportamente neadecvate sau atipice pentru vârstă copilului (ticuri sau stereotipii)
• Problemă de relaționare între copii, invidie între frați (îndeosebi la nașterea unui frate mai mic)
• Pierderea anumitor achiziții (mersul la toaleta, mutism ocazional)
• Dorești afli mai multe informații despre dezvoltarea neurofiziologică a copilului și despre particularitățile vârstei mici
• Doresti să știi mai multe despre dezvoltarea armonioasă a copilului și modul în care poți construi un atașament sigur

Empatie

Fiabilitate

Suport 24/7

Experiența de psiholog din grădiniță, școală generală și liceu, mi-a confirmat faptul deși intențiile noastre ca părinți sunt bune, mijloacele prin care le realizăm pot fie nepotrivite și chiar nocive.

Mulți părinți se confruntă cu probleme în relația cu copiii lor; unele dispar de la sine, altele au nevoie de ajutorul unui specialist.

Psihoterapia pentru copii și adolescenți reprezintă totalitatea tehnicilor și metodelor specifice folosite pentru a-i ajuta pe micuții clienți când se confruntă cu dificultăți cu privire la emoții sau comportamente.

• Terapia de familie ajută familia  funcționeze în mod constructiv și pozitiv explorând modelele de comunicare și furnizând educație și sprijin. Ședințele pot include copilul sau adolescentul împreună cu părințiifrații și bunicii.
• Terapia de grup presupune utilizarea dinamicii grupului de tineri și a interacțiunii între membrii grupului pentru a conștientiza și crește înțelegerea unei afecțiuni psihice și a-și îmbunătăți abilitățile sociale.
• Terapia prin joc implica utilizarea de jucării, lego, păpuși, marionette, plastilină, desene, jocuri pentru a ajuta copilul să recunoasca, să identifice și să-și exprime verbal emoțiile. Psihoterapeutul observa modul în care copilul folosește materialele de joc și identifică teme sau modele cu scopul de a înțelege problemele cu care se confrunta copilul. Printr-o asociere de joc și verbalizare copilul are posibilitatea să înțeleagă și să-și gestioneze mai bine conflictele, emoțiile și comportamentul.
• Printre formele diferite de psihoterapie, cele mai folosite la copil și adolescent amintim:
-Terapia cognitiv-comportamentală (CBT) : copilul învață prin examinarea modurilor confuze și distorsionate/iraționale de gândire, cum acestea pot provoca emoții și le pot influența comportamentul. Terapeutul sprijină copilul să identifice modelele de gândire dăunătoare și să le înlocuiască cu gânduri care duc la trăiri și comportamente mai adecvate.
-Dialectic Behaviour Therapy (DBT) și-a dovedit utilitatea la adolescenții cu gânduri suicidare cornice sau care au deliberat comportamente autovătămătoare sau care au o tulburare de personalitate borderline. Pune accentul pe asumarea responabilității pentru propriile probleme și ajută la examinarea modului de confruntare cu conflictele și emoțiile aferente.

Contact

Contactează-mă

Pentru a programa o ședință,  folosiți una dintre modalitățile de contact de mai jos sau completați formularul și voi reveni la dumneavoastră cât mai curând posibil

Telefon

0727 058 770

Adresa cabinetului

Strada Buzești 24, Sector 1, București

Adresă de mail

Contact@psiholog-domiciliu.ro